Press "Enter" to skip to content

Er dette verdens mest internasjonale handelsskole?

Reise Europa er noe mange av oss drømmer om å gjøre når vi er ferdig med videregående skole. Dessverre kan det virke som en pipedrøm hvis du planlegger å gå rett til universitetet. Men hva om du kunne gjøre begge deler? På ESCP Europe, Europas eldste handelsskole grunnlagt i 1819, kan du.
ESCP Europe er ikke bare en av verdens ledende handelshøyskoler. Det er også en sjanse for studenter å ha en virkelig internasjonal bacheloropplevelse.

“Det er sjelden å finne et program der det ikke er dominerende nasjonalitet,” sier ESCP Europe programleder Hélène Louit. “I år har vi studenter fra nesten femti nasjonaliteter, og de samhandler kontinuerlig i kurs og på prosjekter, noe som gjør det til en veldig spesiell opplevelse.”

En av studentene er 18 år gammel Yara. Hun ble født i Elfenbenskysten, men var opprinnelig libanesisk og tilbrakte mesteparten av sitt liv i Libanon. Etter å ha bodd i flere år i Canada, har hun også kanadisk statsborgerskap. Hun har nylig flyttet til Paris for å starte sin Bachelor in Management (BSc) grad på ESCP Europe.

“Jeg ville virkelig studere ledelsen fordi du kan gå på jobb i hvilket som helst felt du vil ha. Alt i dette programmet vil virkelig hjelpe oss i fremtiden, og ideen om å studere hvert år i et annet land er utrolig for både utdanning og deg som person. ”

Yara er blant de første kandidatene i bachelor i ledelse å studere på ESCP Europas République campus i Paris – den største, eldste og flotteste av universitetets campuser – som åpnet for første og andreårsstudenter på hennes program i år.

Andreårsstudent Leon og førsteårsstudent Yara. Opphavsrett ESCP Europe – Denis Fouqueau.jpg

Neste år planlegger hun å studere i Italia, og året etter det Berlin. Alle studenter på programmet må flytte til et nytt land hvert år og kan velge mellom universitetets campus i London, Paris, Torino, Berlin og Madrid.

For Yara, er flyttende land hvert år like lærerikt som selve programmet.

“Det former din evne til å tilpasse seg et liv i et annet land hvert år, og når du studerer noe som forretninger eller ledelse, er det veldig viktig å ha den typen opplevelse. Det er en enestående opplevelse, jeg tror ikke jeg vil finne noe annet sted. ”

Multikampusprogrammet er undervist på engelsk, eller på engelsk og lokalspråket. Studentene kan også ta leksjoner på språket i landet de bor i, så vel som språket i landet de skal studere i neste.

Finn ut mer om Bachelor in Management (BSc) grad på ESCP Europe

Sammen med sine vanlige klasser, som inkluderer ledelse, internasjonale relasjoner, introduksjon til europeisk næringsliv og administrasjon, økonomi eller liberale kunst, lærer Yara også italiensk som forberedelse til sitt andre studieår i Torino.

“Det flotte med dette kurset er at du lærer italiensk i klassen, og deretter går du for en kaffe med en venn som snakker italiensk så du snakker det med dem. Det er virkelig å bruke det vi lærer inne i klassen utenfor klassen. ”

Å være omgitt av andre internasjonale studenter og studere i et annet land hvert år, er det som appellerte til Yara mest om ESCP Europe. Det er viktig for elevene å ha interesse for andre kulturer og nyte språk – Yara, for eksempel, snakker fire – og hennes coursemates snakker to eller flere.

ESCP Europas Bachelor in Management (BSc) klasse av 2020. Opphavsrett ESCP Europe – Denis Fouqueau.jpg

“Det er veldig variert med fantastiske mennesker fra hele verden, steder som Peru, Japan, Europa og Dubai,” entusiaster Yara. “Alle er tospråklige, fordi de har sitt opprinnelses språk og engelsk. Men noen mennesker snakker opp til åtte språk. ”

Andreårsstudent Leon er også på Paris République campus i år, etter å ha brukt sitt første år på å studere i London. Han mener også at mangfoldet av studentene ved ESCP Europe virkelig legger til sin erfaring på programmet.

“Det er vanskelig å finne studenter fra så mange bakgrunner i andre handelshøyskoler. Det gir deg et annet perspektiv, selv om du ikke er enig i noen ganger! Du blir vant til å jobbe med folk fra mange kulturer, noe som er viktig hvis du vil ha en internasjonal karriere i ledelsen. ”

Som Yara mener han at blandingen av nasjonaliteter på programmet bare beriker hans utdanning.

“I klassen International Relations diskuterte vi flyktningskrisen i Europa, og mellom oss hadde vi så mange forskjellige synspunkter. Jeg synes det er veldig unikt. ”

Både Leon og Yara er enige om at når de er ferdige med programmet, vil de bli bevæpnet med den kunnskapen og livserfaringen de trenger for å forfølge internasjonal ledelse karriere.

“Dette er en gang i livet mulighet,” sier Yara. “Det er et veldig nyskapende program, og det vi lærer er det som vil bli verdsatt i fremtiden. Det kommer til å bli en vakker blanding på slutten av de tre årene. “

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *