Press "Enter" to skip to content

Mathallen Oslo feirer fem år denne måneden

Her er fem foodie fakta du kanskje eller kanskje ikke vet om Oslos berømte mathall. Av vår reisedaktør Marie Peyre.

1. Mathallen har hatt seks millioner besøkende siden åpningen i 2012

Selv om ca 40% av de besøkende kommer fra lokalområdet, har Mathallen også blitt en attraksjon for alle innbyggere i Oslo, spesielt i helgen. Mange utenlandske turister finner også sin vei til Mathallen – 120.000 besøkte denne sommeren.

2. Mat er kjernen til alt på Mathallen, men vi snakker ikke bare matbutikker og restauranter

Matlagingskurs (på Kulinarisk Akademi) og arrangementer er en viktig del av aktivitetene her. Årets Kokk, for eksempel Norges offisielle utvalg for den internasjonale Bocuse d’Or-matkonkurransen, har for eksempel vært tre ganger på Mathallen. Mathallen har også vært vert for en rekke aktuelle saker og TV-serier, for ikke å nevne de mange festivaler som foregår gjennom året.

3. Det er to store bikupere på taket av Mathallen

De moderne trekonstruksjonene, designet av anerkjente norske arkitekter Snøhetta, er en del av et pilotprosjekt for å hjelpe bier overleve i et urbant miljø. Ideen? Lag en rute fylt med grønne tak og blomster for biene for å pollinere seg gjennom – verdens første bybysvei. Beehives administreres av en sertifisert biavl, produserer honning på grunn av å gå på salg i Mathallen i høst. Den beste bit? Ingen karbonavtrykk.

4. Mathallen ble etablert som en del av utviklingen av Vulkanområdet

Vulkan er et tidligere industriområde ved Akerselva i Øst-Oslo. Den gamle Broverksted, en karakteristisk murbygning som nå ligger i Mathallen, har stått ved siden av Akerselvas eldste bro siden 1908. Den ble brukt til slutten av 1960-tallet. Mathallen mottok i 2014 den norske arvsmerket Olavsrosa for vellykket omforming av en eldre industribygning og tilpasning til ny, bærekraftig bruk.

5. Mathallen er hjem for en jevn flyt av nye ventures

Snart vil besøkende finne ungarsk mat på tilbud her, samt en Poke-bar, en fransk crêperie og et sted som selger den stadig populære portugisiske ‘Pastel del Nata’. Planer for 2018 inkluderer også en mer strømlinjeformet forbindelse med Vulkan Depot naboen. Vulkan Depot har allerede en Michelin-stjerne restaurant Kontrast, Sourdough bakeri Håndverk, Smak av Italia, Sapporo Ramen, og en matbutikk.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *