Press "Enter" to skip to content

Norge ønsker at el-fly skal starte neste sommer

Norge vil ha et elektrisk fly fra neste sommer.
Flyplassoperatør Avinor sier at det vil at Norge skal bli det første landet der elektrisk drevne fly tar en betydelig markedsandel, rapporterer nyhetsbyrået NTB.

Flyet – en Alpha Electro G2 – er bestilt fra Pipistrel-produsenten i Slovenia og vil primært bli brukt til demonstrasjonsformål, ifølge rapporten.

Den har en rekkevidde på 130 kilometer og en maksimal flytid på rundt en time.

Det er planlagt å bli levert i mai neste år.

Avinor har sluttet seg til Norges Luftsportforbund for å investere i flyet, skriver NTB.

Men selskapet – som driver de fleste av Norges sivile flyplasser – sier det er grunn til å tro at kommersielle fly med elektriske fly kan bli virkelighet innen 2030.

“Elektriske fly vil endre de miljømessige konsekvensene av den kommersielle flyindustrien betydelig. Det kan også bli billigere å fly, fordi vedlikeholdskostnader for flere flymodeller er betydelig lavere, sier Avinors daglig leder Dag Falk-Petersen til NTB.

Selskapet jobber for tiden med å gi Norge en ledende rolle i elflysektoren, og har etablert partnerskap med en rekke selskaper som er involvert i innovasjon og utvikling av teknologien, ifølge rapporten.

Målet er at Norge skal bli det første landet der elektriske fly har en betydelig markedsandel.

“Med introduksjonen av Norges første elektriske fly, har vi som mål å demonstrere at dette ikke bare er et fjernt syn for fremtiden,” sa transportminister Ketil Solvik-Olsen til NTB.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *